Weer – Klimaat

Weer Andalusië (klimaat)

Dat het Spaanse gebied Andalusie zo populair is als vakantiebestemming bij Nederlanders heeft ongetwijfeld ook met het zachte weer en goede klimaat te maken. De temperatuur is er gemiddeld zo’n 10 graden hoger dan in Nederland. Een goede reden dus om hier een aantal weken of maanden te willen verblijven.

* Bron: Weeronline.nl

Risico’s

Om toch zeker te zijn van een heerlijke vakantie met lekker weer (niet te heet en zeker niet koud en regenachtig) is het belangrijk het gemiddelde klimaat te weten van Andalusië (Zuid Spanje). In de zomer kan het namelijk soms wekenlang over de dertig graden tot wel veertig graden zijn. Te heet voor een rondreis. En hoewel de winters algemeen genomen bijzonder zacht zijn, kan ook hier soms geconfronteerd worden met onverwacht lange, koude en regenachtige periodes. Zo lag Zuid-Spanje helemaal bedekt met een grote sneeuwlaag tijdens het noodweer dat eind 2009 Europa trof. Het extreme weer zorgde er zelfs voor de diverse grote vliegvelden gedurende enige dagen volledig gesloten waren, waardoor ook honderden Nederlanders gedupeerd werden.

Goede maanden
Hieronder staat een overzicht van de beste maanden in Andalusië. Zo weet u direct wat een goede periode is om op vakantie te gaan of een rondreis te maken in dit prachtige gebied in Zuid Spanje.

Beste maanden: mei, juni, september en oktober.
Hete maanden (mogelijk te heet): juli en augustus
Risico op slecht weer (regen, storm, kou): november, december, januari, februari, maart en april.

Actueel weer
Voor het actuele weer, de weerverwachting of bijzonderheden over het klimaat, klik op de volgende steden:

Weer, weersverwachting en klimaat Cadiz
Weer, weersverwachting en klimaat Cordoba
Weer, weersverwachting en klimaat Gibraltar
Weer, weersverwachting en klimaat Granada
Weer, weersverwachting en klimaat Malaga
Weer, weersverwachting en klimaat Sevilla

* Bron: Weeronline.nl