Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in Andalusie

Andalusië is natuurlijk  op zichzelf al een grote bezienswaardigheid met haar prachtige landschappen vol olijvenbomen, prachtige gebergtes, uitgestrekte natuurparken, pittoreske dorpjes en culturele steden. Iedere selectie van hoogtepunten en things-to-do in Andalusie is bij voorbaat al nooit compleet. Toch willen wij proberen u een overzicht te bieden met bezienswaardigheden in dit mooie gebied in Zuid-Spanje. Uiteraard is deze lijst verre van compleet maar het is een begin en biedt misschien een houvast voor uw rondreis door Andalusie. Deze lijst met top-locaties zal regelmatig aangevuld worden, dus kom snel nog eens kijken.

Historische monumenten

Alcazar (Sevilla)
Het koninklijk paleis in Sevilla staat sinds in 1987 op de werelderfgoedlijst. En dat staat dit prachtige complex natuurlijk niet voor niets. De prachtige bouwstijl en het veelvuldige gebruik van marmer, maakt het geheel zeer indrukwekkend. Vergeet trouwens ook niet een kijkje te nemen in de paleis-tuinen vooral als het mooi weer is. Meer informatie over het koninklijk paleis de Alcazar in Sevilla.

Alcazaba (Malaga)

Dit fort met bijbehorende ruines vormt een van de hoogtepunten in Malaga. Het fort stamt oorspronkelijk uit de Romeinse tijd maar werd onderging een gedaantewisseling met de komst van de Moren. Binnen de stadsmuren van de Alcazaba lag ook ooit een paleis. Het meest bijzonder is tegenwoordig misschien nog wel het uitzicht dat je vanaf het fort hebt op de stad Malaga en de haven. Neem echter ook een kijkje in het archeologische museum dat hier gevestigd is. Meer informatie over Alcazaba in Malaga.

Ronda (stadje)

Deze stad is als geheel uitgeroepen tot nationaal monument. Een Spaanse dichter noemde Ronda ooit Stad der dromen. Ronda is een van de oudste steden van Spanje en dit blijkt bijvoorbeeld uit de prehistorische wandtekeningen die zijn aangetroffen in diverse grotten. Voor een overzicht van alle bezienswaardigheden in de stad zelf, kunt u een kijkje nemen op de officiele site van Ronda. Vanuit Ronda worden ook allerlei excursies georganiseerd zoals Hiking, wandeltochten om te kijken naar vogel (vogelspotters) of de locale flora en fauna te bewonderen.